Retete Culinare
Retete Culinare
Prepelite la frigare sau la gratar
- 3 sau 6 prepelite+3 sau 6 ficatei
- 50 gr. unt
- piper macinat
- 6 felii de franzela pentru crutoane
- felii de slanina proaspata, nefiarta
- frunze de vita de vie
In fiecare prepelita se introduce 1 ficat de pasare si o felie de slanina. Se sareaza si se pipereaza, apoi se infasoara fiecare prepelita intr-o frunza de vita de vie unsa cu unt si peste aceasta cu o felie foarte subtire cu slanina(eventual putin batuta) care sa cuprinda in intregime prepelita.
Se leaga cu ata sau se fixeaza cu scobitori, se introduc in frigare si se frig pe gratar.Dupa ce sunt fripte se scot de pe frigare, se inlatura ata, slanina si frunza iar prepelitele se aseaza pe crutoane de paine prajita in unt sau pe gratar.
In lipsa de slanina si funze de vita de vie, prepelitele pot fi invelite cu hartie de pergament unsa cu unt.
Prepelite la tava
- 6 prepelite
- foi de vita
- 6 felii de slanina
- 1 pahar de vin alb sec sau supa de oase
- 100 gr. unt
- 1 lingura de coniac
- sare
Pregatirea prepelitelor se face ca mai sus. Prepelitele se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins. Se frig cam 20-25 de minute.In timpul frigerii se stropesc cu sosul pe care l-au lasat. Cand sunt aproape gata se sting cu vin, cu o lingurita de coniac si cu un pahar de supa de oase.
Cand sunt gata prepelitele se scot din tava se dezvelesc de slanina, iar sosul se lasa sa cada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mutl sos, acesta nu are gust bun). Se servesc pe un platou, cu garnitura din pilaf de orez.
Made by Boditzaź ©2009