Cresterea Prepelitelor
Cresterea Prepelitelor
In randurile urmatoare sunt tot ceea ce am adunat eu de pe internet. La primavara fac un an de cand am si eu si atunci voi face o sectiune noua cu experienta capatatata de mine in acest an.
-Matca este in felul urmator:3fete la 1baiat
-Cand ies puii de la incubator ies in proportie de 50ete si 50% baieti.
-O prepelita mananca in jur de 12-20 gr/zi
-Varsta ideala a prepelitelor este cea de 6 saptamani. Atunci incep ele sa oua.
-Decat pentru ouat inseamna ...un baiat la 10 fete iar la matca este un baiat la 3 fete
-Outoarele au viata in jur de un an. Depinde de cuim le cresti. daca le stresezi...perioada lor de ouat scade.
-Puii sunt foarte sensibili cand sunt mici. Conteaza foarte mult sa nu se ude. Daca s-au udat se ingramadesc unul peste altul sub sursa de caldura si...ii gasesti piramida.....morti.
-Prepelita face un ou pe zi
-Clocitoarea de gaini este buna. Intr-o clocitoare de oua de gaina intra cam 200-220 de oua de prepelita. Daca vrei sa pui oua de prepelita la clocit eu zic sa pui la capacitatea maxima a clocitoarei.
-Prepelitele de 5 saptamani inca nu oua. La 6 saptamani o sa inceapa sa oua dar primele oua (mai maronii sau albe fara pete)nu sunt bune de pus la clocit. Va sfatuiesc sa mai astepti inca 1 luna pentru a strage oua de bagat la clocitoare.
-Ouale pentru incubat trebuie tinute la temperatura camerei. In nici un caz la frigider sau afara.
-Ouale le tineti la un loc uscat undeva unde sa nu inghete iar vara le tineti la frigider.
termenul lor de valabilitate este de 28-30 zile.
-Numai la varsta de 3 saptamani se pot deosebi fetele de baieti dar numai dupa penaj. Fetele sunt pestrite iar baietii maro pe piept.
-o camera de 3.5m / 3.5m. Nu iti trebuie o incapere prea mare. Capacitatea la camera asta este de 2500-3000 pasari.
-puiutii nu ii muti din clocitroare in maternitate pana nu sunt complet uscati. Unii nu reusesc sa iasa siguri din ou asa ca este indicat sa ii ajuti tu, adica sa rupi tu coaja incepand din locul unde au ciocnit ei prima oara.
-Incubarea se face in felul urmator: Se pun ouale si 2 zile nu se intorc deloc, cu apa numai in alveola din margine si sa se completeze zilnic. IN A 14-A ZI SE INTORC OUALE TOT CA IN CELELALTE ZILE,DE 2 ORI,DIMINEATA SI SEARA,IN SCHIMB SE UMPLE SI ALVEOLA DIN MIJLOC PENTRU A MARI UMIDITATEA.DIN A 15-A ZI NU SE MAI INTORC OUALE,CI NUMAI SE VERIFICA SA FIE APA IN AMBELE CANALE. In a 16-a si a 17-a zi ar trebui sa eclozeze puii.
-vor mai muri cand incep sa oua pentru ca unele ori nu reusesc sa scoata oul, ori este prea mare oul
Made by Boditzaź ©2009